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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  25/01/2018
Data da última atualização:  25/01/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TESK, C. R. M.; CAVALLI, J.; PEREIRA, D. H.; CARVALHO, P.; ALMEIDA, R. M. de; FARIA, A. C. de; RAMOS, T. A.; PEDREIRA, B. C. e.
Afiliação:  CÁTIA R. M. TESK, UFMT-SINOP; JOSIANA CAVALLI, UFMT-SINOP; DALTON H. PEREIRA, UFMT-SINOP; PERIVALDO CARVALHO, UFMT-CUIABA; RONNY M. DE ALMEIDA, UFMT-SINOP; ARTUR C. DE FARIA, UFMT-SINOP; THAYS A. RAMOS, UFMT-SINOP; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT.
Título:  Tussocks density, root and stubble mass of Quênia and Tamani guineagrass.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 54., 2017, Foz do Iguaçu. A new view of animal science: challenges and perspectives: Proceedings. Foz do Iguaçu: SBZ, 2017. p. 728.
ISSN:  1983-4357
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The forage use in animal production is functional and can be consider a strongly feed resource in the Brazilian livestock systems. Since grazing management has been studied, the understanding of organic reserves in forage plants is a challenge. The regrowth speed and longevity are function of recovery plant capacity after defoliation, what is highly influenced by harvest management. The objective with this study was to evaluate tussocks density, root and stubble mass Panicum maximum BRS Quenia and BRS Tamani. Pastures were submitted to intermittent grazing (95% of light interception) with two grazing intensities defined by postgrazing height: 20 and 35 cm for Quenia, and 15 and 25 cm for Tamani. The experiment was carried out at Embrapa Agrossilvipastoril, Sinop/MT, from March/15 to Dez/16, following a randomized complete block design, with tree replications. During the spring of 2016, after grazing, 3 tussocks were collect per experimental unit. Each tussock was fractionated in stubble (above soil) and root, washed and dried at 105 ° C for 1.5 hours and later at 55° for 72 hours. The tussocks quantification was done in 10 points per plot, using a frame of 1m². The data was analyzed using PROC MIXED of SAS statistical software. Treatments means were estimated by ?LSMEANS? compared by the probability of the difference (?pdiff?) at 5%. There is no cultivar and grazing intensity for root and stubble mass, and tussock density (P>0.05). Root mass was 1590 and 1915 kg ha-1 for Que... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Forage plants; Grazing intensities.
Thesaurus Nal:  Forage; Grazing management.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171688/1/2017-cpamt-bruno-pedreira-tussocks-stubble-mass-quenia-tamani.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMT914 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  02/01/2019
Data da última atualização:  16/11/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, S. A. de A. e; SANTOS, V. B. dos; COSTA, J. G. C. da; BURLE, M. L.; MARINHO, J. T. de S.; FONTINELE, Y. da R.
Afiliação:  Suzy Anne de Araújo e Silva, Universidade Federal do Acre (Ufac); Vanderley Borges dos Santos, Universidade Federal do Acre (Ufac); JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; MARILIA LOBO BURLE, Cenargen; JOSE TADEU DE SOUZA MARINHO, CPAF-AC; Yrle da Rocha Fontinele, Universidade Federal do Acre (Ufac).
Título:  Caracterização morfológica de variedades tradicionais de feijão comum no Acre.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista RG News, v. 4, n. 3, p. 248, 2018.
ISSN:  2526-8074
Idioma:  Português
Notas:  Edição especial com os Anais do V Congresso Brasileiro de Recursos Genéticos.
Conteúdo:  O Estado do Acre detém uma rica diversidade de feijão comum (Phaseolus vulgaris L.), prevalecendo à utilização de variedades tradicionais. A coleta dessas variedades e sua caracterização morfológica são etapas importantes na identificação de genótipos com características desejáveis e conservação de seu germoplasma, possibilitando direcionar com eficiência sua utilização em posteriores programas de melhoramento. Este trabalho foi realizado com objetivo de caracterizar morfologicamente 10 variedades tradicionais de feijão comum, utilizadas por agricultores do Acre.
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Fitomejoramiento; Frijoles; Morfología de las plantas; Western Amazon.
Thesagro:  Feijão; Genótipo; Melhoramento Genético Vegetal; Morfologia Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Variedade.
Thesaurus NAL:  Beans; Genotype; Plant breeding; Plant morphology.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189555/1/26752.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC26752 - 1UPCRA - DD
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